Sittkuddar & Sittdynor

Vi sitter ned stora delar av dagen och att sitta kan vara besvärligt därför har vi olika sittdynor för olika behov. En vanlig sittdyna eller sittkudde med utskärningar för att ge en bättre sittvinkel och ge avslastning. En sittdyna eller sittkudde kan också kallas för coxitdyna, coxis är svanskotan. Våra sittdynor ger inte bara en bättre sittvinkel utan också en trygg yta att sitta på som man inte halkar av. Vi har också tryckavlastande sittdynor och sittkuddar i form av sittringar för att minska trycket på svanskotan. En sittdyna eller sittkudde kan hjälpa vid problem i ryggen, kring svanskotan och vid smärtor i höfterna.

En kilkudde är en sittdyna som ger en mer öppen sittvinkel, en kilkudde ger där med avlastning för ryggen. Vid ryggproblem kan en kilkudde vara en bra lösning då den öppna sittvinkeln en kilkudde ger minskar trycket på nerverna i ryggen och ger en mer upprätt och naturlig sittställning. Det sträva tyget på våra kilkuddar gör att du känner att du sitter tryggt.

Har du frågor om vilken sittdyna eller kilkudde som är rätt för dig hör gärna av dig till oss så hjälper vi dig att hitta rätt sittdyna eller kilkudde.